EKAB Forums

Φόρουμ συζητήσεων για τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές των ΙΕΚ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Δεν έχετε συνδεθεί.

Ανακοίνωση

Οι εγγραφές για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, τους σπουδαστές του ΙΕΚ και τους γιατρούς της ΕΠΙ άνοιξαν.

#1 04-01-2017 13:27

webmaster
Administrator
Από: ΚΥ ΕΚΑΒ
Εγγραφή: 29-12-2016
Δημοσιεύσεις: 16
Ιστοσελίδα

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ θα βρεις απαντήσεις για τις περισσότερο συχνές ερωτήσεις που αφορούν την λειτουργία του Φόρουμ του ΕΚΑΒ.  Θα ήταν προτιμότερο να τις διαβάσεις πριν ρωτήσεις κάτι σχετικό.
 1. Τί είναι το Φόρουμ (FORUM)?
  Tο Forum (φόρουμ) είναι μια υπηρεσία όπου σε μια περιοχή ενός ιστοτόπου συγκεντρώνονται χρήστες με ένα κοινό ενδιαφέρον και μπορούν να τοποθετήσουν τις απόψεις/σημειώσεις τους πάνω σε ένα θέμα, να συζητήσουν δηλαδή διαδικτυακά. Με άλλα λόγια είναι ένα εργαλείο για να υποβληθούν δημόσια ερωτήσεις, να μοιράζονται πληροφορίες ή να συζητιούνται ιδέες πάνω σε κάποιο θέμα.


 2. Τι χρειάζεται το Φόρουμ του ΕΚΑΒ?
  Είναι ένας διαδικτυακός δημόσιος τρόπος επικοινωνίας όπου φέρνει πολλούς χρήστες μαζί οι οποίοι μπορούν να συζητήσουν ιδέες/προτάσεις, να λύσουν απορίες και γενικά να επικοινωνήσουν όσοι έχουν κάποια άμεση σχέση με το ΕΚΑΒ.


 3. Τι χρειάζεται για να εγγραφώ στο Φόρουμ του ΕΚΑΒ?
  Οπωσδήποτε χρειάζεται να υπάρχει κάποια σχέση εργασίας με το ΕΚΑΒ. Να είσαι δηλαδή εργαζόμενος σε οποιοδήποτε ΕΚΑΒ ή σπουδαστής στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ ή συνεργαζόμενος γιατρός. Άλλωστε κατά την εγγραφή σου θα σου ζητηθούν κάποια στοιχεία ώστε να μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το λογαριασμό σου για να μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στα μέλη. Χρειάζεται επίσης να συμφωνείς με τους Όρους Χρήσης όπως περιγράφονται στον αντίστοιχο σύνδεσμο στο μενού πλοήγησης και που θα πρέπει να τους αποδεχτείς για να ξεκινήσεις την εγγραφή σου. Τέλος χρειάζεται σίγουρα διάθεση να συμμετάσχεις και να επικοινωνήσεις.


 4. Είμαι σπουδαστής/καθηγητής στο ΙΕΚ, χρειάζεται/μπορώ να εγγραφώ?
  Υπάρχει ειδική κατηγορία που αφορά την εκπαίδευση στο ΙΕΚ και νομίζουμε πως η εγγραφή σου θα σε διευκολύνει στην επικοινωνία.


 5. Είμαι στην Μυτιλήνη, στην Αλεξανδρούπολή, στα Χανιά, στην Κεφαλλονιά, μπορώ να εγγραφώ?
  Αν έχεις οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το ΕΚΑΒ, έχεις την δυνατότητα να εγγραφείς, ανεξάρτητα από τον τόπο που εργάζεσαι.


 6. Είναι υποχρεωτικό να εγγραφώ στο Φόρουμ του ΕΚΑΒ?
  Φυσικά και ΔΕΝ είναι! Μπορείς να περιηγηθείς σε οποιοδήποτε περιοχή στον ιστότοπο του ΕΚΑΒ. Το φόρουμ είναι μόνον για όσους έχουν διάθεση επικοινωνίας και εργάζονται στο ΕΚΑΒ ή είναι σπουδαστές. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικό αλλά απλά επικουρικό στον ρόλο της πληροφόρησης.


 7. Γιατί δεν βλέπω όλες τις κατηγορίες παρόλο που γράφτηκα στο Φόρουμ?
  Για να γίνετε μέλη του Φόρουμ με πολλά δικαιώματα πρέπει κάποιος διαχειριστής να ταυτοποιήσει το ονοματεπώνυμό σας με τον αριθμό μητρώου ώστε να επιβεβαιώσουμε πως είστε εργαζόμενος ή σπουδαστής. Αυτό θα γίνει μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή που κάνατε την πρώτη σας επιτυχή είσοδο στο Φόρουμ του ΕΚΑΒ. Εάν λοιπόν εγγραφήκατε πρόσφατα, περιμένετε μια εργάσιμη ημέρα για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση.


 8. Δεν ανήκω στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, μπορώ να εγγραφώ?
  Αυτή τη στιγμή οι εγγραφές δεν είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες γιατί δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες κατηγορίες ενδιαφέροντος αλλά και γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάτι τόσο μεγάλο με τα υπάρχοντα μέσα και προσωπικό. Δουλεύουμε όμως πάνω σε αυτό τον σκοπό κι ευελπιστούμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να οργανώσουμε το Φόρουμ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους πολίτες.


 9. Κάποιος με προσέβαλλε, με έβρισε, κάποιος δημοσίευσε προσωπικά μου στοιχεία, τι να κάνω?
  Δεν χρειάζεται να έρθεις σε κάποια αντιπαράθεση. Εάν τυχόν κάποιο μέλος έχει παραβεί κάποιον από τους Όρους Χρήσης ή παρατηρήσεις κάποια ανεπίτρεπτη δημοσίευση/συμπεριφορά, μπορείς να την αναφέρεις στους διαχειριστές. Άλλωστε, σε κάθε δημοσίευση υπάρχει από κάτω-δεξιά ένας σύνδεσμος που λέει Αναφορά (Report). Το πατάς και γράφεις τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε και οι διαχειριστές θα ειδοποιηθούν και θα παρέμβουν.


 10. Ποιός διαχειρίζεται το Φόρουμ?
  Την ευθύνη της ανάπτυξης, της συντήρησης, της λειτουργίας και της διαχείρισης του Φόρουμ, την φέρουμε οι εργαζόμενοι του Τμήματος Πληροφορικής της ΚΥ του ΕΚΑΒ. Ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός κι επικουρικός και σκοπεύουμε μόνο στην πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.


 11. Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ μπορεί να συμμετάσχει?
  Εφόσον τα μέλη της Διοίκησης κρίνουν πως η άμεση επικοινωνία με τους εργαζόμενους μπορεί να βοηθήσει το έργο του ΕΚΑΒ, δεν υπάρχει λόγος να μην το επιτρέψουμε. Σε κάθε περίπτωση οι Όροι Χρήσης ισχύουν για όλους το ίδιο ενώ η διαχείριση του Φόρουμ ανήκει αποκλειστικά στο Τμήμα Πληροφορικής.


 12. Ποιός φέρει την ευθύνη των δημοσιεύεων?
  Την ευθύνη κάθε δημοσίευσης ή ανάρτησης φέρει ακέραια το μέλος που την έκανε.  Οι διαχειριστές μπορούν να την αφαιρέσουν μόνο εάν τυχόν παραβιαστεί κάποιος από τους Όρους Χρήσης. Μπορούν όμως να την μετακινήσουν σε άλλη κατηγορία εάν δουν πως δεν ταιριάζει στην υπάρχουσα.


 13. Έχω κάποια ιδέα, θέλω να δείξω κάτι, έχω κάποιες προτάσεις, που μπορώ να τις πω?
  Δεν έχεις παρά να ανοίξεις ένα νέο θέμα ή να βρεις κάποιο υπάρχον που να σε καλύπτει και να δημοσιεύσεις εκεί ότι θέλεις να μοιραστείς με όλους!


Εκτός σύνδεσης

Υποσέλιδο συστήματος

IT[FluxBB]mod

Bear