Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς

Το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ οργάνωσε και λειτουργεί από τις 20 Φεβρουαρίου 2004 Σταθμό Παροχής Υπηρεσιών Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής στο Κεντρικό Κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Ακτή Μιαούλη 10. Ο σταθμός εγκαινιάσθηκε στις 20-02-2004 από τ. Υπουργό Υγείας κ. Στεφανή.

Το λιμάνι του Πειραιά είναι από τη θάλασσα η πύλη εισόδου στη χώρα μας. Καθημερινά επιβιβάζεται και αποβιβάζεται μεγάλος αριθμός επιβατών για τα ελληνικά λιμάνια. Κρουαζιερόπλοια δένουνε καθημερινά με επιβάτες απ΄ όλο τον κόσμο. Καθημερινά στο λιμάνι υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, επισκεπτών.

Ο σταθμός διαθέτει ιατρείο το οποίο στελεχώνεται με ιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα προνοσοκομειακής ιατρική καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα, ιατρικό και νοσηλευτικό υλικό κατάλληλα για την αντιμετώπιση καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή του ανθρώπου.

Στην πεντάμηνη λειτουργία του εξετάστηκαν και αντιμετωπίστηκαν περισσότερα από διακόσια περιστατικά. Περιστατικά διακομίστηκαν σε μεγαλύτερους υγειονομικούς σταθμούς για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση.

Κατά το μήνα Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το ιατρείο στελεχώθηκε από τις ιατρικές υπηρεσίες του ΑΘΗΝΑ 2004. Ο σταθμός είναι χώρος στάθμευσης και εφοδιασμού για την Κινητή Μονάδα Πειραιά και για την μοτοσικλέτα Πειραιά.

Bear