Τιμητική ονοματοδοσία του κτηρίου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος ιατρού Δημήτρη Μπούτλη. 🚑✈🚁🚤🏥 – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Τιμητική ονοματοδοσία του κτηρίου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος ιατρού Δημήτρη Μπούτλη. 🚑✈🚁🚤🏥

 

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2022

Τιμητική ονοματοδοσία του κτηρίου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, 

εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος ιατρού Δημήτρη Μπούτλη.

 

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, η τελετή της επίσημης ονοματοδοσίας του κτηρίου του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σε κτήριο «Δημήτρης Μπούτλης», εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος.

Με σημείο αναφοράς τη προσωπικότητα αλλά και το πολύπλευρο επιχειρησιακό και επιστημονικό έργο του αείμνηστου πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σεμνής και λιτής τελετής παρουσίασης της ομώνυμης επιγραφής του κτηρίου του Παραρτήματος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, τιμητικά, παρέδωσε στα παιδιά του εκλιπόντος τη σημαία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Βάσει του καθοριστικού επιστημονικού αλλά και θεσμικού ρόλου του αείμνηστου ιατρού Δημήτρη Μπούτλη στην Επείγουσα Ιατρική αλλά και στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, κατά την επίσημη κήρυξη της συνδυαστικής έναρξης του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής και του 3ου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής και Καταστροφών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (3rd South East European Emergency & Disaster Medicine Congress -SEEEDMC) από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο ιατρός Δημήτρης Πύρρος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής (ΕΕΕΙ), τιμώντας την εμβληματική προσωπικότητα του εκλιπόντος προέβη στην απονομή πλακέτας στα παιδιά του.

Ο αείμνηστος ιατρός Δημήτρης Μπούτλης διετέλεσε Διευθυντής του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης από την έναρξη λειτουργίας του (1986) έως και το 2010, όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ο εκλιπών, διακρινόταν για την αμεσότητά του, την αποτελεσματικότητά του, την οξύνοιά του και την ευθυκρισία του. Ως πρωτεργάτης της Επείγουσας Ιατρικής, μεταφράζοντας το βιβλίο της Κάρδιο Πνευμονικής Αναζωογόνησης του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, διατύπωσε για πρώτη φορά τον όρο ΚΑΡΠΑ. Ο ζήλος του για την αντιμετώπιση των επειγόντων περαστικών ήταν καθοριστικός τόσο για την χρηστικότητα και την αναγκαιότητα του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, όσο και για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) στη Θεσσαλονίκη.

Στις εκδηλώσεις τιμής και αναγνώρισης του έργου του αείμνηστου πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ιατρού Δημήτρη Μπούτλη, παρέστησαν τα παιδιά του, Ηρώ και Άλκης, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, ιατρός Δημήτρης Πύρρος, Η Διευθύντρια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ), ιατρός Αναστασία Ζυγούρα, η Υπεύθυνη του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β.Ελλάδας), ιατρός Τζίνα Λεπτοκαρίδου, η Διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ιατρός Χριστίνα Καραμπελίδου, ιατροί και διασώστες του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής (ΕΕΕΙ), ιατρός Παναγιώτης Αγγουριδάκης αλλά και μέλη της εταιρείας (ΕΕΕΙ) .

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας,

Κεντρική Υπηρεσία: Τέρμα Οδού Υγείας, 11527 Αθήνα, Αττική.

T.: (+30) 213 214 3000, email: ekab@ekab.gr.

Δελτίο Τύπου 4-6-2022

 

[i]-Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2022. Τιμητική ονοματοδοσία του κτηρίου του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος ιατρού Δημήτρη Μπούτλη.

[ii]-Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2022. Τιμητική ονοματοδοσία του κτηρίου του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος ιατρού Δημήτρη Μπούτλη (από αριστερά προς τα δεξιά): η Υπεύθυνη του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β.Ελλάδας), ιατρός Τζίνα Λεπτοκαρίδου, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, ιατρός Δημήτρης Πύρρος, η Διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ιατρός Χριστίνα Καραμπελίδου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και τα παιδιά του εκλιπόντος, Άλκης Μπούτλης και Ηρώ Μπούτλη.

[iιi]-Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2022. Τιμητική ονοματοδοσία του κτηρίου του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, εις μνήμην του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος ιατρού Δημήτρη Μπούτλη (από αριστερά προς τα δεξιά): η Ηρώ Μπούτλη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο Άλκης Μπούτλης και η Διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ιατρός Χριστίνα Καραμπελίδου.

[iv]-Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2022. Τίμηση της εμβληματικής προσωπικότητας του πρώην Διευθυντή του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ιατρού Δημήτρη Μπούτλη κατά την έναρξη του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής και του 3ου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής και Καταστροφών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (3rd South East European Emergency & Disaster Medicine Congress -SEEEDMC).(από αριστερά προς τα δεξιά): τα παιδιά του εκλιπόντος, Ηρώ Μπούτλη και Άλκης Μπούτλης με τον ιατρό Δημήτρη Πύρρο κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας.

Bear