Η Νάξος ενισχύεται με επιπλέον Διασώστες, νέο Ασθενοφόρο όχημα και αποκτά Βάση Πλωτών Διακομιδών – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Η Νάξος ενισχύεται με επιπλέον Διασώστες, νέο Ασθενοφόρο όχημα και αποκτά Βάση Πλωτών Διακομιδών

Στις 07/10/2017 πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, παρουσία και του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ. – Νοσοκομείο Νάξου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Καρακατσιανόπουλος χαιρέτησε τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ανακοινώνοντας παράλληλα:
1. Την άμεση ενίσχυση του τοπικού ΕΚΑΒ Νάξου με δύο (2) επιπλέον Διασώστες.
2. Τη δημιουργία Βάσης Πλωτών Διακομιδών στη Νάξο, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του προγράμματος Interreg. Η δημιουργία της Πλωτής Βάσης είναι καίριας σημασίας και θα συμβάλει ουσιαστικά στην πιο ασφαλή, ταχεία και οικονομική διακομιδή των επειγόντων περιστατικών, δεδομένου ότι η Νάξος κατέχει κεντρική θέση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Επίσης στα πλαίσια υλοποίησης τους εν λόγω προγράμματος προβλέπεται και η στελέχωση της Βάσης με τέσσερεις (4) Διασώστες και δυο (2) Ιατρούς.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος αναφέρθηκε και στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η διακομιδή των επειγόντων περιστατικών και τόνισε ότι τα τελευταία 2 χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος έτσι ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι, «Σήμερα έγινε πραγματικότητα άλλο ένα ουσιαστικό βήμα, στην κατεύθυνση βελτίωσης των Δημόσιων υπηρεσιών Υγείας σε ένα μεγάλο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας. Με κέντρο τη Βάση Αεροδιακομιδών της Σύρου, που μετρά ήδη ένα χρόνο ζωής, συνεχίζεται αποφασιστικά η προσπάθεια για ασφαλείς και ταχείες διακομιδές, για το σύνολο του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και για όλους τους Κυκλαδίτες. Ο αγώνας και η προσπάθεια για την διεύρυνση της Δημόσιας Υγείας και της ανάκτησης του χαμένου εδάφους από τα Μνημόνια είναι καθημερνές και ήδη τα αποτελέσματα είναι απτά. Αφήνουμε οριστικά πίσω τα πέτρινα χρόνια στο χώρο της Δημόσιας Υγείας».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, επισκέφθηκε την ορεινή Νάξο, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ν. Μανιό, Ν. Συρμαλένιο, Α. Συρίγο, από μέλη της Νομαρχιακής και της Ο.Μ Σύριζα Νάξου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με κατοίκους και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην Κωμιακή και στην Κόρωνο και δεσμεύτηκε για την στάθμευση ασθενοφόρου οχήματος στην ορεινή Νάξο, το οποίο θα είναι 4Χ4 και θα μπορεί να κινείται ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τη στάθμευση του εν λόγω ασθενοφόρου θα συνδράμουν η Πυροσβεστική και ο Δήμος Νάξου, αφού προηγηθεί η εκπαίδευση των οδηγών του από το ΕΚΑΒ.

Bear