Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΕΑ και ΕΚΑΒ για την διάθεση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΕΑ και ΕΚΑΒ για την διάθεση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ»

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με σκοπό τη διάθεση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», για χρήση από το ΕΚΑΒ.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Υπαρχηγό του ΓΕΑ, Υποπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Γκοντικούλη και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Μιλτιάδη Μυλωνά και η λειτουργία του συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Το σύστημα ΙΡΙΔΑ αναπτύχθηκε από το κέντρο Μηχανογράφησης του ΓΕΑ και λειτουργεί ήδη παραγωγικά σε πολλούς φορείς του Δημοσίου. Το ΕΚΑΒ αποτελεί τον πρώτο φορέα του Υπουργείου Υγείας που υιοθετεί τη λύση αυτή.

Μέσω της αξιοποίησης του συστήματος αυτού θα είναι πλέον εφικτή η ψηφιακή διαχείριση και διακίνηση της αλληλογραφίας της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ, σε όλα τα στάδια που αυτή ακολουθεί. Αποτέλεσμα αυτής θα είναι η βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών, η εξοικονόμηση πόρων και εν τέλει η καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Bear