Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το ΕΚΑΒ η υγειονομική κάλυψη του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. #athenshalfmarathon 🏥🚑🏥 – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το ΕΚΑΒ η υγειονομική κάλυψη του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. #athenshalfmarathon 🏥🚑🏥

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2023

 

ΕΚΑΒ: ολοκλήρωση υγειονομικής κάλυψης

του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

 

Το ΕΚΑΒ ολοκλήρωσε με επιτυχία τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης, για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, των συμμετεχόντων αθλητριών & αθλητών του 11ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Βάσει του σχεδίου υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης, όπως αυτό εκπονήθηκε από το ΕΚΑΒ, συνολικά τριάντα δύο (32) διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου, επτά (7) νοσηλευτές και οκτώ (8) ιατροί (επιπλέον των δυνάμεων που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αθήνα) με πέντε (5) ασθενοφόρα οχήματα, δύο (2) Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και έξι (6) μοτοσυκλέτες της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης, επιχείρησαν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα συμβάντα που έχρηζαν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΚΑΒ, που ήταν επιφορτισμένοι με την υλοποίηση των πρωτοκόλλων παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στα δύο (2) Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους πέντε (5) Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των διαδρομών του Ημιμαραθωνίου, συνεπικούρησαν συνεργαζόμενοι ιατροί του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων(ΣΕΓΑΣ), εθελοντές νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) καθώς και τελειόφοιτοι σπουδαστές του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ).
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ημιμαραθωνίου (ΚΕΗΜ) που λειτουργούσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), έμπειρα στελέχη του ανεξάρτητου Κέντρου Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τα Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και τους Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) είχε θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα, για την υποδοχή των επειγόντων περιστατικών, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» αλλά και τους υπόλοιπους Υγειονομικούς σχηματισμούς που εφημερεύουν σήμερα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ επενέβησαν συνολικά σε τέσσερα (4) περιστατικά. Στο ένα (1) παρείχαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ενώ στα υπόλοιπα τρία (3) περιστατικά κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός». Τέλος, στα Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, οι ιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ παρείχαν επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε εξήντα πέντε (65) συνολικά αθλήτριες & αθλητές.

 

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας,

Κεντρική Υπηρεσία: Τέρμα Οδού Υγείας, 11527 Αθήνα, Αττική.

T.: (+30) 213 214 3000, email: ekab@ekab.gr.

 

 

Δελτίου Τύπου 19-03-2023

 

[i]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[ii]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[iii]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[iv]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[v]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[vi]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[vii]_ Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[viii]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[ix]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[x]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

[xi]_Υγειονομική κάλυψη ΕΚΑΒ – 11ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας #athenshalfmarathon – 19 Μαρτίου 2023

Bear