Ενημέρωση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Ενημέρωση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων Αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου, χθες το πρωί στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελλασόνας. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν και την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.

Η αντίδραση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ήταν άμεση. Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε την κλήση για το περιστατικό της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου και υπό την εποπτεία της Διευθύντριας κας Β. Αυγέρη, πραγματοποιήθηκε αμέσως ο συντονισμός με το Τηλεφωνικό Κέντρο της Λάρισας και με το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης), για την διεκπεραίωση του περιστατικού. Συγκεκριμένα:

 •  Στις 10:15 το ΕΚΑΒ Λάρισας δέχτηκε την τηλεφωνική κλήση για το περιστατικό και την ίδια στιγμή μέσω των Τηλεφωνικών Κέντρων Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν οι διαβιβάσεις των σημάτων σε:
  •  1 ασθενοφόρο από τον Τομέα Ελασσόνας, συνοδεία ιατρού
  •  1 ασθενοφόρο από τον Τομέα Τυρνάβου, συνοδεία ιατρού
  •  1 ασθενοφόρο από τον Τομέα Σερβίων
  •  1 ασθενοφόρο από τον τομέα Κοζάνης
  •  2 ασθενοφόρα από το παράρτημα Λάρισας (ένα απλό και μια κινητή μονάδα με γιατρό)
 • Στις 11:10πμ έως και στις 11:17πμ, έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος και τα 6 ασθενοφόρα, με 3 Ιατρούς και 12 Διασώστες, οι οποίοι επί τόπου προχώρησαν στην παροχή πρώτων βοηθειών στη διασωθείσα αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, την οποία στη συνέχεια παρέλαβε ελικόπτερο του στρατού και την μετέφερε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
 • Στις 12:50 παραλήφθηκαν από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι πρώτοι 2 σoροί, ενώ στις 13:18 παρελήφθησαν και οι άλλοι 2 σoροί των αξιωματικών, όπου όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα ασθενοφόρα, οι Διασώστες και οι Ιατροί του ΕΚΑΒ παρέμειναν στο σημείο του ατυχήματος για 1 ώρα και 30 λεπτά, όπου καθ΄ όλη τη διάρκεια συνεργάστηκαν με ζήλο επιτελώντας με συνέπεια το καθήκον τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το δύσβατο της περιοχής.

Bear