Ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε Κινέτα και Ανατολική Αττική

Αναφορικά με τις πρωτοφανείς και καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που έλαβαν χώρα ταυτόχρονα στις περιοχές της Κινέτας και της Ανατολικής Αττικής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  • Την Δευτέρα 23/07/2018 στις 12:00 μ.μ., το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Κινέτας. Η ενεργοποίησή του ήταν άμεση, στέλνοντας στο τόπο του συμβάντος συνολικά 5 Ασθενοφόρα οχήματα, 1 Κινητή Μονάδα (ΚΙΜ) με ιατρό, 1 Van του Τμήματος Ειδικών Καταστροφών, καθώς και 1 μηχανή.

  • Στις 16:00, το Επιχειρησιακό Κέντρο του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε ότι ξέσπασε νέα μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας στην Ανατολική Αττική. Αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή και προκειμένου να ενισχυθεί το δυναμικό του προχώρησε τάχιστα στην ανάκληση των ρεπό τηλεφωνητών και ασυρματιστών. Ταυτόχρονα έδωσε εντολή και έσπευσαν άμεσα στην περιοχή της πυρκαγιάς συνολικά 4 ΚΙΜ με ιατρούς, 11 ασθενοφόρα και ένα όχημα του Τμήματος Ειδικών Καταστροφών (ΕΤΙΚ).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τα δύο μέτωπα της φωτιάς (Κινέτα & Ραφήνα), οι Διασώστες του ΕΚΑΒ διακόμισαν συνολικά 80 περιστατικά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία είχαν τεθεί ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έκτακτων περιστατικών.

Τόσο οι Διασώστες του ΕΚΑΒ, όσο και οι Ιατροί των ΚΙΜ καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και άκοπα, παρείχαν διαρκώς Α΄ Βοήθειες σε μεγάλο αριθμό περιστατικών για την αντιμετώπιση κυρίως αναπνευστικής δυσχέρειας χωρίς να χρήζουν διακομιδής σε νοσοκομείο.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ θέλει να συγχαρεί το Επιχειρησιακό του Κέντρο, το οποίο λειτούργησε άμεσα και με υποδειγματικό επαγγελματισμό, τους Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρων οχημάτων που παρά τις μεγάλες δυσκολίες να προσεγγίσουν τα σημεία των συμβάντων, αντιμετώπισαν αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά, την ΕΤΙΚ, καθώς και τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, Θριάσεο, Παίδων, Κ.Υ. Σπάτων, Κ.Υ. Ν. Μάκρης.

Όλες οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότατα στις περιοχές των πυρκαγιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε έκτακτο περιστατικό που θα προκύψει.

Bear