Ενημέρωση για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Ενημέρωση για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Αθήνα 08 Ιουνίου 2018 

Σχετικά με το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Χρυσούπολη προς Καβάλα στο ύψος της Νέας Καρβάλης και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το θάνατο έξι (6) συνανθρώπων μας (μεταξύ των οποίων και τριών (3) παιδιών), και το σοβαρό τραυματισμό άλλων δέκα (10), θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

Η ανταπόκριση των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ ήταν άμεση, αφού στις 06:48 π.μ. το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε την πρώτη κλήση και ήδη στις 07:12 π.μ. το πρώτο ασθενοφόρο, έφθασε στον τόπο του δυστυχήματος.

Συνολικά στην άμεση και ταχεία επιχείρηση του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση αυτού του πολύνεκρου δυστυχήματος, έλαβαν μέρος συνολικά τέσσερα (4) ασθενοφόρα (3 ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ Καβάλας και 1 ασθενοφόρο από τον Τομέα ΕΚΑΒ Ξάνθης), τα οποία συνολικά πραγματοποίησαν δέκα πέντε (15) διακομιδές. Στο αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του επέβαιναν δέκα έξι (16) άτομα, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πέντε (5) παιδιά (κατ΄ εκτίμηση από 12 έως 16 ετών) τρία από τα οποία κατέληξαν. Οι νεκροί που διακομίστηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ήταν συνολικά πέντε (5) ενώ άλλο ένα περιστατικό κατέληξε εντός του νοσοκομείου.

Το ΕΚΑΒ έχοντας την πλήρη συναίσθηση της αποστολής του η οποία δεν είναι άλλη από την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών των συνανθρώπων μας, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, την εκτέλεση των καθηκόντων του απέναντι στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας  στους συναδέλφους και το συντονιστικό κέντρο του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, για την άμεση ανταπόκριση στο περιστατικό και την επαγγελματική διαχείρισή του.

Bear