Ε.Κ.Α.Β.: το ασθενοφόρο που αφίχθη στο θλιβερό περιστατικό με 33χρόνο στο πυρηνελουργείο της ΕΑΣ Λακωνίας ήταν του Νοσοκομείου Σπάρτης. – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Ε.Κ.Α.Β.: το ασθενοφόρο που αφίχθη στο θλιβερό περιστατικό με 33χρόνο στο πυρηνελουργείο της ΕΑΣ Λακωνίας ήταν του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Κατόπιν της δημοσίευσης σχετικά με το περιστατικό του τραγικού θανάτου του 33χρονο στο πυρηνελουργείο της ΕΑΣ Λακωνίας, και της αναφοράς πως το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στο σημείο του συμβάντος χωρίς τραυματιοφορέα (το Ε.Κ.Α.Β. διαθέτει εκπαιδευμένους στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα Διασώστες και όχι τραυματιοφορείς) και χωρίς γιατρό, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Το Ε.Κ.Α.Β. δέχθηκε την κλήση για το περιστατικό στις 10:55 (10/12/2013) και επειδή το κοντινότερο ασθενοφόρο ήταν απασχολημένο σε περιστατικό στο χωριό Πελλάνα (για την ακρίβεια ήταν καθοδόν προς το Νοσοκομείο Σπάρτης), η κλήση διαβιβάστηκε ΑΜΕΣΑ στο Νοσοκομείο Σπάρτης με σαφή εντολή πως πρόκειται για επείγον εργατικό ατύχημα και επιβάλλεται η συνοδεία γιατρού στο ασθενοφόρο του Νοσοκομείου. Τελικά το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Σπάρτης αφίχθη στο σημείο του συμβάντος μόνο με τον οδηγό, κατόπιν ιδίας πρωτοβουλίας του Νοσοκομείου (και όχι του Ε.Κ.Α.Β.).

Δελτίου Τύπου

Bear