Δελτίο Τύπου – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Menoume Asfaleis
EKAB

EFHMERIES NOSOKOMEION

TOMEAS PROLIPSIS ATYXHMATVN

ΟΔΙΚ

egxeiridio proton voithion

Σύνδεση χρήστη

Δελτίο Τύπου

Ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική στις 10-07-2019

Το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Χαλκιδική χθες 10-07-2019 επιχείρησε με το σύνολο της δύναμης των ασθενοφόρων στην Χαλκιδική η οποία ενισχύθηκε με επιπλέον ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα με ιατρό από την Θεσσαλονίκη. Συνολικά επιχείρησαν 21 ασθενοφόρα μεταφέροντας συνολικά 35 τραυματίες στο Νοσοκομείο Πολυγύρου με διάφορες κακώσεις και κατάγματα. Ακολούθησαν 4 δευτερογενείς διακομιδές ενηλίκων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενός παιδιού στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης για τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες αντιμετώπισης καταστροφών και τέθηκε σε επιφυλακή προσωπικό του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ).

Σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ με τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών μετέβησαν στο ΕΣΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών και παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα πλαίσια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών είναι εθελοντική και ανταποκρίθηκαν από το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης άνω των 60 πληρώματα ασθενοφόρων, συντονιστές, ασυρματιστές και ιατροί, ενώ παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα το ΕΤΙΚ του ΕΚΑΒ Αθηνών.

Δελτίο Τύπου

Bear