Δελτίο Τύπου 14 Αυγούστου 2019 – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Menoume Asfaleis
EKAB

EFHMERIES NOSOKOMEION

TOMEAS PROLIPSIS ATYXHMATVN

ΟΔΙΚ

egxeiridio proton voithion

Σύνδεση χρήστη

Δελτίο Τύπου 14 Αυγούστου 2019

Χθες το πρωί 13-8-2019 με εντολή του Προέδρου του ΕΚΑΒ ενεργοποιήθηκε η ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ) της Κεντρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, για να εξετάσει την ανταπόκριση στις πυρκαγιές της Ευβοίας.

Άμεσα αξιοποιήθηκε το σύνολο της δύναμης των ασθενοφόρων στην Εύβοια, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέβη στην περιοχή, τέθηκε σε ετοιμότητα το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών  (Ε.Τ.Ι.Κ.) και επιπλέον στελεχωμένα ασθενοφόρα τέθηκαν σε ετοιμότητα από το ΕΚΑΒ Λαμίας και το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και σήμερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραμένουν στα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός, τα οποία με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στελεχώθηκαν και με ιατρούς.

Στην περιοχή υπάρχει επίσης ασθενοφόρο του Πυροσβεστικού Σώματος στελεχωμένο και με ιατρό καθώς και όχημα μεταφοράς προσωπικού με τον Υπεύθυνο του ΕΚΑΒ της περιοχής.

Μέχρι στιγμής οι διακομιδές με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αφορούσαν προληπτικές μεταφορές ασθενών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν με άλλο τρόπο καθώς και ασθενών που είχαν ανάγκη υποβοήθησης από ιατρικά μηχανήματα τα οποία λόγω των επανειλημμένων διακοπών ρεύματος δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Σύνδεσμος ενημερώνεται από το ΕΣΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος και παρακολουθούνται όλες οι εξελίξεις ενώ η  Ο.ΔΙ.Κ  βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

To EKAB υπενθυμίζει την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως οι πυρκαγιές: Μέτρα προστασίας από καπνό λόγω πυρκαγιών

Δελτίο Τύπου 14 Αυγούστου 2019

Bear