Επίσκεψη στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ του Υπουργού Υγείας, κ Άδωνι Γεωργιάδη – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Επίσκεψη στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ του Υπουργού Υγείας, κ Άδωνι Γεωργιάδη

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Παπαγιαννίδης Δημήτριος και οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. κος Κωστόπουλος Νίκος και κος Συγγελάκης Αριστομένης.

Ο Υπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κ.Υ. από το χώρο του Συνεργείου. Συνομίλησε με τους εργαζόμενους του τμήματος και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Παρουσία του Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και τόνισε ότι για αυτόν είναι ζήτημα εθνικής σημασίας. Συζήτησε επίσης το θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια των ασθενοφόρων οχημάτων.

Ακολούθως ο κος Γεωργιάδης μετέβη στο Τ.Α.Ε. και αφού απηύθυνε σύντομο μήνυμα μέσω ασυρμάτου (Α και Β) προς τα πληρώματα – διασώστες, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του τμήματος. Ξεναγήθηκε επίσης και στο Συντονιστικό Κέντρο και ενημερώθηκε για την προσωρινή δυσλειτουργία του.

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Προέδρου του ΕΚΑΒ με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο Ιατρών ΕΚΑΒ. Στον κο Γεωργιάδη δόθηκαν αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψη του στο ΕΚΑΒ. Τέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε δεκτές τις εισηγήσεις που έγιναν τόσο από την Διοίκηση όσο και από τα δυο Σωματεία (Εργαζομένων και Ιατρών) και διαβεβαίωσε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ, ως δημόσιου οργανισμού άμεσης βοήθειας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας.