Διυπηρεσιακή άσκηση πλήρους ετοιμότητας στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με συμμετοχή του ΕΚΑΒ Τρίπολης – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Διυπηρεσιακή άσκηση πλήρους ετοιμότητας στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με συμμετοχή του ΕΚΑΒ Τρίπολης

Στις 25/11 πραγματοποιήθηκε διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας πλήρους κλίμακας, με τίτλο “ΣΗΡΑΓΓΑ 2021”, με συμμετοχή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης, της Δ.Π.Υ.Π., τα τμήματα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, το ΕΚΑΒ, η Μωρέας Α.Ε. και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η άσκηση έλαβε χώρα στην σήραγγα “Καλογερικό” και το σενάριο προσομοίωσης αφορούσε σύγκρουση αυτοκινήτων εντός της σήραγγας του αυτοκινητόδρομου, νυχτερινή ώρα και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, ακολουθούμενη από  πυρκαγιά και εγκλωβισμό τραυματιών.

Το  ΕΚΑΒ Τρίπολης συμμετείχε με μια κινητή μονάδα και δύο  ασθενοφόρα, επανδρωμένα με δύο ιατρούς και επτά διασώστες, κάνοντας διαλογή (triage) τραυματιών, απεγκλωβισμό σε συνεργασία με την Π.Υ. και σταθεροποίηση τους  και διακομιδή τους στον υγειονομικό σχηματισμό.

Παρατηρητές στην άσκηση ήταν οι αντιπρόεδροι του ΕΚΑΒ, κύριοι Κουτσουμπέλης Παναγιώτης και Αγρανιώτης.

Bear