Ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση περιστατικού Κορονοϊού 2019 – nC0V – Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση περιστατικού Κορονοϊού 2019 – nC0V

 

Ασκήσεις για την διακρίβωση της ετοιμότητας των Νοσοκομείων Αναφοράς τα οποία έχουν οριστεί για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών προσβεβλημένων από τον Κορονοϊό, πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Οι ασκήσεις προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας / Ε.Κ.Α.Β. και πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό α) των Επιτροπών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων και β) των τοπικών παραρτημάτων του Ε.Κ.Α.Β.

Τις ασκήσεις επέβλεψε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος και συμμετείχε ο Διευθυντής Ιατρός Δημόσιας Υγείας του Κ.ΕΠ.Υ. κ. Μίχος Νικόλαος.

Εκτός από τις ασκήσεις, ο Πρόεδρος επισκέφτηκε τα Παραρτήματα και τους Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στη Ξάνθη, στην Πτολεμαΐδα και στη Θεσσαλονίκη και συζήτησε με το προσωπικό αφ’ ενός τους τρόπους για τη βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας και αφ’ ετέρου συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Επίσης, ασκήσεις Ετοιμότητας, σχεδιάστηκαν από το Κ.ΕΠ.Υ./Ε.Κ.Α.Β και πραγματοποιήθηκαν στις 6/2/2020 από τα τοπικά παραρτήματα του Ε.Κ.Α.Β. και το προσωπικό των Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Το Σάββατο 8/2/2010, με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Α.Β., πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» άσκηση ετοιμότητας για την υποδοχή, παραλαβή και διακομιδή τριών ύποπτων περιστατικών Κορονοϊού από αεροσκάφος στο Νοσοκομείο αναφοράς « Η Σωτηρία ». ( όλες οι ενέργειες έγιναν από τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.).Την άσκηση επέβλεψαν ο Πρόεδρος κ. Παπαευσταθίου Ν. και ο Διοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. κ. Στάθης Π. και συμμετείχε κλιμάκιο ιατρών και διασωστών του Ε.Κ.ΑΒ. Το Νοσοκομείο « Η Σωτηρία » υποδεχόμενο τα ύποπτα περιστατικά, πραγματοποίησε εν συνεχεία άσκηση για την αντιμετώπισή τους, καθ’ όσον είναι Νοσοκομείο αναφοράς. Μετά την άσκηση ο κ. Παπαευσταθίου συνεννοήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και συμφωνήθηκε ότι εξειδικευμένο προσωπικό της Επιτροπής Λοιμώξεων από το Νοσοκομείο « Η Σωτηρία » θα επαναλάβει την εκπαίδευση των διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. στον τρόπο ένδυσης και απέκδυσης των Ατομικών Μέσων Προστασίας.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί να ασκηθούν τα Νοσοκομεία Παίδων « Η Αγία Σοφία » και « Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία αναφοράς.

Οι παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες είναι από τις ασκήσεις.

 

Novel Coronavirus (2019-nCoV)

 

 

Σύνδεσμος προς το έγγραφο

Bear